Úterý, 23. dubna 2024

Kaufland podporuje iniciativu HEALTHY SEAS! Připojit se může každý!

Kaufland podporuje iniciativu HEALTHY SEAS! Připojit se může každý!

Začátkem července spouští společnost Kaufland prodej ponožek HEALTHY SEAS, vyrobených z vlákna ECONYL(R), které se inovativním procesem recyklace vyrábí ze starých rybářských sítí vylovených ze dna světových moří. Podpořit iniciativu může každý zákazník. Z každého zakoupeného páru ponožek jde určitá část na podporu HEALTHY SEAS.

Kaufland jako partner iniciativy HEALTHY SEAS (Zdravá moře) aktivně přispívá k ochraně moří a k jejich zachování pro budoucí generace. Zasazuje se o čistá moře a oceány bez tzv. sítí duchů, tedy ztracených nebo vyhozených rybářských sítí. Zhruba jednu desetinu celosvětového odpadu tvoří "sítě duchů", které jsou často i roky unášeny proudy či leží na dnech světových oceánů. Jejich pohyb ohrožuje zranitelné obyvatele moří, jako jsou například ryby, delfíni, mořští ptáci či mořské želvy.

Díky iniciativě HEALTHY SEAS vytahují dobrovolní potápěči sítě ze dna Jaderského a Severního moře. Inovativním procesem recyklace jsou pak tyto sítě zpracovány na vlákno ECONYL(R), které je dále materiálem pro výrobu vysoce kvalitních produktů, například ponožek, plavek či koberců.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů