Čtvrtek, 28. března 2024

EcoBoost od Fordu je potřetí motorem roku

EcoBoost od Fordu je potřetí motorem roku

Motor 1.0 EcoBoost od Fordu byl potřetí v řadě oceněn jako "Motor roku 2014". V prestižní anketě International Engine of the Year bodoval díky své charakteristice, výkonu, nízké spotřebě, kultivovanosti a technickým řešením.

Porota složená z 82 motoristických novinářů z 35 zemí také na konferenci Engine Expo 2014 ve Stuttgartu potřetí v řadě vyhlásila 1.0 EcoBoost nejlepším motorem v kategorii do objemu jeden litr.

Tříválec EcoBoost dosud získal 13 významných ocenění. Během tří let posbíral sedm vítězství v anketě International Engine of the Year (včetně ceny pro nejlepší nový motor roku 2012), dále německé ocenění International Paul Pietsch Award 2013 za technické inovace; a v USA trofej Breakthrough Award, kterou magazín Popular Mechanics uděluje významným technickým novinkám. Ford je také první automobilkou, jež se s tříválcovým motorem zařadila do prestižního výběru Ward´s 10 Best Engines.

"Letošní nominace přinesly dosud nejostřejší konkurenci, ale motor 1.0 EcoBoost i nadále vyniká díky svým výrazným kvalitám: výborné kultivovanosti, překvapivé pružnosti a výjimečně nízké spotřebě paliva," řekl Dean Slavnich, člen organizačního výboru 16. ročníku ankety International Engine of the Year a redaktor časopisu Engine Technology International. "Motor 1.0 EcoBoost je jednou z nejdokonalejších ukázek konstrukce motorů."

Přeplňovaný tříválec 1.0 EcoBoost se v Evropě začal prodávat v roce 2012 v modelu Ford Focus. Nyní je nabízen v dalších devíti modelových řadách: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX a Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect a Transit Courier. Dalčím modelem, ve kterém se hospodárný tříválec objeví, bude zcela nové Mondeo. Bude to nejmenší motor pod kapotou vozu střední třídy. Již existující verze o výkonu 74 kW a 92 kW, právě doplňuje třetí provedení: nejsilnější varianta, jež má 103 kW. Ta je určena pro modely Fiesta Red Edition a Fiesta Black Edition. Jedná se o nejvýkonnější sériově vyráběný motor s objemem 1,0 litru.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů