Sobota, 20. dubna 2024

Mercedes-Benz S600 Plug-in Hybrid přichází na český trh

Mercedes-Benz S600 Plug-in Hybrid přichází na český trh

Mercedes-Benz S 500 PLUG-IN HYBRID má již svoji českou cenu. Limuzína luxusní třídy, u které se skví v údaji o průměrné normované spotřebě hodnota 2,8 l/100 km, přijde na 2 888 270 Kč.

Mercedes-Benz S 500 PLUG-IN HYBRID nabízí největší systémový výkon 325 kW a točivý moment 650 N.m. Tyto hodnoty mu umožňuj akcelerovat z 0 na 100 km/h za 5,2 s. Akumulátory mají kapacitu až pro 33 km v čistě elektrickém režimu jízdy. Po modelech S 400 HYBRID a S 300 BlueTEC HYBRID je S 500 PLUG-IN HYBRID třetím hybridním modelem v nabídce nové třídy S.

"S 500 PLUG-IN HYBRID je prvním luxusním sedanem s jízdními výkony vidlicového osmiválce a spotřebou kompaktního modelu. Největší výzvou přitom bylo zkombinovat maximální hospodárnost se suverénním výkonem. Ostatně v této oblasti existuje fascinující paralela s naším úspěšným závodním vozem Formule 1, který také disponuje motorem V6 Turbo a hybridním pohonem," uvedl Prof. Dr. Thomas Weber, člen představenstva společnosti Daimler AG, zodpovědný za koncernový výzkum a vývoj divize Mercedes-Benz Cars.

Mercedes-Benz ve snaze posílit důvěru zákazníků v novou inovativní techniku hybridního pohonu s možností vnějšího nabíjení vystavil pro vysokovýkonný akumulátor a komponenty hybridního systému (např. elektromotor a výkonovou elektroniku) modelu S 500 PLUG-IN HYBRID certifikát, který zaručuje, že jakákoli technická závada během prvních šesti let od dodání, resp. registrace vozidla nebo 100 000 ujetých kilometrů bude odstraněna na náklady značky Mercedes-Benz.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů