Pátek, 19. dubna 2024

Za nejkrásnější snímky magického kouta v české přírodě víkend pro dva v národním parku

Za nejkrásnější snímky magického kouta v české přírodě víkend pro dva v národním parku

Ministerstvo životního prostředí vyhlásilo letní soutěž s názvem Moje Magické Místo v české přírodě. Širokou veřejnost motivuje k výletům do české přírody a objevování jejích netušených zajímavých míst. Ministerstvo bude fotografie průběžně zveřejňovat na svých facebookových stránkách. Z nejzdařilejších laických snímků se chystá putovní výstava se stejnojmenným názvem.

"Chceme dát prostor veřejnosti, aby sama pro sebe objevila i ty zapadlé nebo neokoukané pohledy na českou přírodu. Fotografie by měly ukázat unikátní místo v jakémkoliv chráněném území v České republice, ať malo-nebo velko-plošném, tedy v národním parku, chráněné krajinné oblasti, přírodní rezervaci nebo přírodní památce," vysvětluje ministr životního prostředí Richard Brabec. A pro ilustraci připojuje svou nesoutěžní fotografii představující magické místo v Národním parku Šumava.

Účastníci soutěže totiž mají fotografií zachytit nejpůsobivější místo v české přírodě, jaké znají nebo jaké objeví při letním putování, a ke snímku připojit krátké vysvětlení, v čem vidí jeho kouzlo, případně dát soukromý tip na turistickou aktivitu, které se v daném místě rádi věnují.

Soutěž Moje Magické Místo potrvá do 30. září a k jejím hlavním cenám patří dvě noci ubytování v jednom z národních parků ČR pro dvě osoby spolu s komentovanou vycházkou se strážcem národního parku. Další úspěšní lovci snímků budou odměněni dárkovými balíčky s tematikou životního prostředí.

Více na: www.mzp.cz

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů