Čtvrtek, 28. března 2024

JAR rozvíjí projekty obnovitelných zdrojů energie

JAR rozvíjí projekty obnovitelných zdrojů energie

Jižní Afrika má dostatek likvidity k financování dalšího kola projektů v oblasti obnovitelných zdrojů energie, díky podpoře lokálních bank v tomto rozvíjejícím se odvětví. Čtyři velké jihoafrické banky vytvořily dobrou pozici, aby mohly financovat dlouhodobé projekty v tomto oboru.

Portfolio jihoafrického programu nákupu energie z obnovitelných zdrojů od nezávislých producentů - Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Programme (REIPPPP) se zvýšilo na 64 schválených projektů, což představuje kombinovanou investiční hodnotu 120-150 miliard ZAR (cca 240-300 mil. CZK) a úhrnnou kapacitu 3 933 MW. 47 projektů je již v různých fázích vývoje, některé dokonce již elektřinu vyrábí. V současné době asi 60 % projektů REIPPPP financují jihoafrické banky, především Standard Bank, ABSA a Nedbank.

Program učinil Jihoafrickou republiku dvanáctým nejatraktivnějším investičním cílem na světě pro investory v oblasti obnovitelných energií.

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře Czechtrade v Johannesburgu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů