Pátek, 19. dubna 2024

Osamělá (Kutná) Hora a ztracené království trpaslíků - permonický víkend č. 2

Osamělá (Kutná) Hora a ztracené království trpaslíků - permonický víkend č. 2

Máte rádi Hobita a Pána prstenů? Chcete si projít stříbrné chodby ,,Osamělé (Kutné) Hory" a objevit dávnou trpasličí zemi? Pak se s námi vydejte na geologický víkend do Kutné Hory a jejího okolí.

Permoníci a trpaslíci ze síní pod horami jsou zpět! Vypravte se s námi po stopách trpaslíka Thorina Pavézy za stříbrem a dalšími poklady z hlubin země.

Geologický víkend pro nejmenší přírodovědce na téma Jak získat zpět Osamělou (Kutnou) Horu a ztracené království trpaslíků se uskuteční od pátku 10. října do neděle 12. října 2014.

Permonická výprava vyráží v pátek v 15:00 hodin od budovy Přírodovědecké fakulty UK (Albertov 6, Praha 2) a nabírá směr Zbraslavice u Kutné Hory, kde se ubytujeme. K Přírodovědecké fakultě se vrátíme v neděli v 15:00 hodin.

Co všechno permonický víkend nabízí?

o Komentovanou prohlídku Českého muzea stříbra v Kutné Hoře,

o dobrodružnou prohlídku starých stříbrných dolů pod Kutnou Horou,

o návštěvu chrámu svaté Barbory, patronky horníků,

o v neděli exkurzi do povrchového lomu Markovice a do jeho brusírny.

Při troše štěstí si každý permoník odveze domů zajímavý geologický vzorek. Jak jsme si užili naši poslední výpravu, se můžete podívat ve fotogalerii.

Permonický víkend je určen především dětem ve věku 8-12 let, případně šikovným a samostatným prvňáčkům od 6 let. Počet míst je omezený, na akci s námi vyrazí 20 nejrychleji registrovaných permoníků. Takže neváhejte a registrujte se na akci.

Cena Permonického víkendu činí 1 200 Kč. V ceně je zahrnuto vstupné do všech objektů, doprava, strava a ubytování v rekreačním středisku ,,U Starého rybníka" ve Zbraslavicích.

UPOZORNĚNÍ PRO RODIČE: Součástí prohlídky Českého muzea stříbra je návštěva stříbrných dolů. Děti nesmí trpět klaustrofobií, chodby jsou v některých místech velmi úzké!

Deníčky přírodovědce s sebou, zážitků bude mnoho! Těšíme se na vás a ZDAŘ BŮH!

Autor

Barbora Šejblová

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů