Čtvrtek, 18. dubna 2024

Konference NSZM ČR 2014, zaměřená na inspiraci pro nové zastupitele, se uskuteční 25.-26. listopadu

Konference NSZM ČR 2014, zaměřená na inspiraci pro nové zastupitele, se uskuteční 25.-26. listopadu
Ve dnech 25. a 26. listopadu 2014 se v Praze uskuteční celostátní 21. Konference Národní sítě Zdravých měst ČR, která se zaměří na aktuální témata a sdílení osvědčených postupů v obcích, městech a regionech. První den akce proběhne v Kaiserštejnském paláci na Malé Straně. Hlavními tématy letošní konference bude strategické řízení a podpora dobrovolnictví v obcích v návaznosti na principy udržitelného rozvoje, konference také představí postupy nejpokročilejších realizátorů mezinárodní metody kvality "místní Agenda 21" (MA21) jako možné inspirace i pro nově zvolené zastupitele. Akce je pořádána pod záštitou místopředsedy Poslanecké sněmovny PČR Ing. Jana Bartoška a ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí i Ministerstvem pro místní rozvoj.

V panelové diskusi věnované dobrovolnictví zazní výhody podpory dobrovolnictví v obcích. Konference rovněž představí výstupy projektu ,,Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?" a pro zájemce bude připravena tematická exkurze. Odpolední část bude věnovaná prezentacím nejkvalitnějších MA21. Zástupci municipalit se zaměří na konkrétní témata, zazní například příspěvky k přípravě strategického plánu, procesnímu či personálnímu řízení na městském úřadu. Program bude zakončen slavnostním oceněním úspěšných obcí a regionů.

Druhý den, 26. listopadu, naváže konzultační setkání k postupům Zdravého města či regionu v Paláci YMCA, určené všem zájemcům o dané téma.

Více informací o akci včetně pozvánky a registračního formuláře naleznete ZDE.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů