Pátek, 29. března 2024

Novinky 7.G: Adventní čtení a brouzdání

Na co se můžete těšit...

Novinky 7.G: Adventní čtení a brouzdání

PŘIPRAVOVANÉ ČÍSLO

Na co se můžete těšit

V posledním letošním vydání Sedmé generace se ohlédneme za 25 lety zdejšího zeleného hnutí, vyzpovídáme ex-ředitele Hnutí DUHA Vojtěcha Koteckého a psychiatra Stanislava Grofa, přineseme reportáže z Kanady, Hong Kongu a konference Nadechnutí 2014, přiblížíme situaci lesních školek, boom brněnské cyklokultury, synteticky modifikované organismy (SMO) nebo ekologické zemědělství. V Kulturní zahradě si posvítíme na dokument Black Ice, festival Ji.hlava, knihu Svět měst a básnickou sbírku Očima malé poletuchy, chybět nebude ani IV. kolo Ekohitparády. Prozatím si můžete dočítat články z letošní pětky.

FOTOGALERIE

70+1

Od Sibiře přes Sv. Helenu, Moravskou Amazonii, evropské národní parky, dravé ptáky, velké šelmy, guatemalské aktivisty, filipínské slumy, až po Vladimíra Kokoliu, Načevu nebo Naomi Aldortovou - na sedmogeneračním webu už si můžete prohlédnout 70+1 fotogalerii. Děkujeme všem nezištným fotografům a fotografkám!

WEB

Zajímavé odkazy

Po letech jsme aktualizovali odkazy na zajímavé eko-stránky: časopisů, zpravodajských portálů, webech o šetrnější spotřebě, neziskových i státních organizací, akademických pracovišť nebo blogů a osobních výrazných osobností. Najdete je tady.

VÁNOCE SE 7.G

Předplatné jako dárek

Vzhledem k blížícím se vánočním svátkům a konci roku bychom vám rádi připomněli možnost objednání dárkového předplatného Sedmé generace pro vaše blízké. Kromě běžného celoročního předplatného si můžete vybrat předplatné s naším tričkem Odvaha k informacím, nebo s publikací Atlas masa.

Klidný advent přeje
redakce 7.G.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů