Čtvrtek, 28. března 2024

Česká roadshow o nanotechnologiích procestovala východní pobřeží USA

Sérii prezentací, jednání a návštěv spojených se sektorem nanotechnologií uspořádali v říjnu ve třech městech východního pobřeží Spojených států amerických agentura CzechInvest a Generální konzulát České republiky v New Yorku.

Česká roadshow o nanotechnologiích procestovala východní pobřeží USA

Zúčastnilo se jí šest českých společností a výzkumných institucí působících v oblasti nanovláken, nanočástic a polymerů. Cílem bylo prezentovat zdatnost českého národa v těchto oblastech a navázat užší spolupráci s jejich americkými protějšky.

Své technologie a podnikatelské plány představili zástupci firem Advanced Materials - JTJ s.r.o., NANO IRON, s.r.o. a SYNPO, akciová společnost, nejnovější zjištění a výzkumné a vzdělávací aktivity zase odborníci ze Středoevropského technologického institutu CEITEC, Katedry netkaných textilií a Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace z Technické univerzity v Liberci.

Kromě prezentací a networkingu byla připravena návštěva vznikajícího výzkumného centra CUNY Advanced Science Research Center, společného projektu Columbia University a The City University of New York (CUNY), prohlídka SUNY College of Nanoscale Science and Engineering v Albany nebo setkání s výzkumnými týmy na půdě Boston University. Zároveň měli všichni možnost využít jednání s patentovými specialisty právní kanceláře Hodgson Russ a setkali se s ředitelem divize mezinárodního obchodu kanceláře starosty New Yorku.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů