Pátek, 19. dubna 2024

Ceny pelet a briket po topné sezoně klesají

Ceny pelet a briket po topné sezoně klesají

Ceny dřevěných briket a pelet během roku různě kolísají. Nejlevněji se dají pořídit na jaře, případně začátkem léta. Vzhledem k tomu, že po skončení topné sezony jejich cena klesá, jedná se o nejideálnější dobu pro pořízení zásob na další topnou sezonu.

Jaké jsou výhody pořízení těchto paliv v jarním období? Hlavním důvodem je nízká cena, díky které při koupi zákazník ušetří. Také máte jistotu, že máte doma zásobu a nestane se, že bude nutné palivo objednávat na poslední chvíli, kdy díky obrovskému nárůstu poptávek může dojít k prodloužení dodací lhůty nebo vyprodání skladu. V případě, že nemáte momentálně k dispozici volný skladovací prostor z důvodu zaplnění stávajícím palivem, kterým ještě topíte, je možné si zboží objednat a nechat dovézt až po nějakém čase (je nutné tuto skutečnost uvést v objednávce).

Cena těchto paliv v posledních letech stoupala, jelikož nákup briket a pelet, případně pilin, které jsou surovinou pro jejich výrobu, se uskutečňuje v eurech. Vzhledem k intervenci české koruny bylo zdražení velmi znát, proto je nákup na jaře, při rekordním poklesu ceny, ještě výhodnější.

Předzásobení je zkrátka velkou výhodou, která přináší ušetření investic, tak jistotu, že v zimě budeme mít včas čím topit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů