Čtvrtek, 18. dubna 2024

Vánoční RozVerky Ekologického institutu Veronica

Vánoční RozVerky Ekologického institutu Veronica

Vánoce nazeleno - Na Ježíška s důvtipem

Jak proplout přípravami na Vánoce a vánočním hodováním bez zbytečné újmy na životním prostředí? Jednoduché tipy jak zpříjemnit prožití svátků sobě i přírodě najdete v naší nové brožurce "Vánoce nazeleno - Na Ježíška s důvtipem". Dočtete se, na co se zaměřit při výběru a nákupu dárků i stromečku, jak udělat na Vánoce radost nejen obdarovaným, ale prospět i jiným, nebo jak zamezit plýtvání jídlem. Krásnými a užitečnými dárky jsou různé poukazy podporující ochranu přírodních lokalit, ale i mnohé další, třeba i neenvironmentální projekty pomáhající lidem z rozvojových zemí. Pokud dáte přednost materiálním darům, můžete vybrat ze sortimentu nejrůznějších chráněných dílen. Brožurku, obsahující tyto a mnohé další tipy si můžete vyzvednout v Ekologické poradně Veronica na Panské 9 v Brně, nebo stáhnout na www.veronica.cz.
Více informací naleznete zde.

Vánoce nazeleno - Na Ježíška s důvtipem

Ekoporadna: Chlad je zdravý!

V dnešní době, kdy trávíme téměř všechen čas ve stálém umělém prostředí, na nás nepůsobí sezonní podněty a snižování okolní teploty. Naopak, v zimě míváme teploty v interiérech leckdy i vyšší. Tento zvyk z posledních desetiletí nám však brání se na změny podmínek adaptovat a cítit se tak venku příjemně, a co více - spotřebováváme tím zbytečně mnoho energie.
Více informací naleznete zde.

Vyšlo nové číslo časopisu Veronica věnované darům přírody

"Příroda je mocná čarodějka. Příroda nás obdarovává, příroda nás má ráda, protože jsme se jí, my lidé, obzvláště povedli. ... Dalo by se říci i jinak: Příroda je hrozná čarodějnice. Nic nedá zadarmo, všechno jsme si na ní museli vydobýt, vyrvat jí nějaké to tajemství, protože je zrádná. Za to, že ji využíváme, se nám pekelně mstí. Nejhorší na tom je, že obojí je pravda." Tolik z úvodu letos posledního, čtvrtého čísla časopisu Veronica, které se věnuje darům přírody. Dočtete se v něm jak využít planě rostoucí rostliny, jak důležitá je půda, něco o broukovištích či jak bránit kácení stromů. K zakoupení bude v Ekologické poradně Veronica, nebo v našem e-obchodě.
Více informací naleznete zde.

Vánoční tipy v obchůdku poradny Veronica v Brně

Přijďte se podívat do poradny Veronica na Panskou ulici v Brně, inspirovat se, a vybrat vánoční dárky. K vánočnímu menu můžete například podávat hostětínský mošt v praktickém balení po 2 a 5 litrech pro celou rodinu. Mošt je bez přidaného cukru, konzervantů, nefiltrovaný a neředěný, navíc v BIO kvalitě. Můžete si u nás vybrat také textilní hračky chráněných dílen Práh a Sansimon, tašky z chráněné dílny Český západ, různé peněženky, kapsičky, svíčky, čokolády a mnohé další výrobky s certifikátem Fair Trade, nebo svícny z FSC dřeva. Pokud potřebujete utřídit plány na příští rok, přijďte si pro náš univerzální kalendář, nebo letošní novinku - cyklo kalendář brněnských cyklo-osobností. Připravili jsme pro Vás také akční nabídku antikvariátních knih Zelený sysel: 1 + 1 zdarma, nebo vánoční slevy environmentálně, filozoficky či sociologicky laděné literatury. Pokud nevíte do čeho letos dárky zabalíte, sáhněte po recyklovaných látkových pytlících LaPytla. Samozřejmě stále trvá i nabídka živých vánočních jedliček!
Více informací naleznete zde.

Darujte blízkým zážitek v Bílých Karpatech

Nejkrásnějšími dárky jsou zážitky, na které budete rádi vzpomínat. Darujte svým blízkým poukázku na akci či pobyt v našem Centru Veronica. Vybírat můžete z množství akcí a kurzů, ať už Vás zaujme letní dovolená v kraji Žítkovských bohyní, kurz ovocnářství, či zdravého vaření. Poukázka může být v libovolné finanční hodnotě a bude platná po celý příští rok.
Více informací naleznete zde.

Přijeďte poznávat Bílé Karpaty a ubytujte se v našem Centru Veronica Hostětín se slevou až 30 %

Dejte sobě nebo svým blízkým originální dárek a zažijte si Bílé Karpaty! Ubytování v pasivním domě, nezapomenutelný výhled do krajiny a voňavý karpatský vzduch. To vše a mnohem více můžete prožít, nyní se slevou až 30 %. Při ubytování kdykoliv od 1. ledna 2015 do 31. března 2015 na 3 a více nocí poskytujeme v Centru Veronica slevu 20 %. Členové Klubu přátel Veronica a členové ČSOP mohou navíc uplatnit na ubytování slevu 10 % (není podmíněno počtem nocí).
Více informací naleznete zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů