Středa, 24. dubna 2024

RozVerky Ekologického institutu Veronica

RozVerky Ekologického institutu Veronica

Benefiční divadlo se uskuteční již v únoru!

Vrtule, aneb cesta do Banátu a zase zpátky (cestopisný trajler částečně v jazyce banátských Čechů), to je titul nového benefičního divadla Ekologického institutu Veronica, které se bude konat 21. února 2015 v divadle Husa na provázku v Brně. Těšit se můžete na ostrovtip autorů Pavla Klvače a Mojmíra Vlašína, bohatý raut nebo cimbálovou muziku Veronicu. Hru představí divadelní soubor Verdis. Vstupenky budou k zakoupení od středy 7. ledna v ekologické poradně Veronica na Panské 9 v Brně, nebo v našem e-obchodě.
Více informací naleznete zde.

Klimatická konference v Limě splnila jen část klíčových úkolů

Politici a diplomaté dojednali v hlavním městě Peru jen část agendy pro novou mezinárodní dohodu o ochraně klimatu a většinu sporných otázek odložili na příští rok. Teď je řada na vládách jednotlivých států, které dostaly za úkol do března 2015 předložit návrhy na snížení emisí a další kroky. Zástupci 200 států se shodli na základních prvcích nové globální dohody, jež má být přijata na konci příštího roku na konferenci v Paříži a zavázat všechny velké znečišťovatele k omezování emisí. Státy rovněž přijaly kritéria, podle nichž do jara příštího roku připraví své příspěvky k nové dohodě.
Více informací naleznete zde.

Nová DVD v knihovně ekologické poradny

Knihovna ekologické poradny Veronica na Panské ulici v Brně obsahuje řadu knižních titulů z oblasti životního prostředí, environmentalistiky, botaniky, sociální ekologie a mnohých dalších. Soubor postupně rozšiřujeme také o další DVD plná dokumentů o krajině, klimatické změně nebo bydlení. Přijďte si k nám vybrat třeba film Davida Attenborougha - The 'Truth About Climate Change, Obrazovo-zvukový atlas ptáků Jižní Moravy, nebo dokument Silva Gabreta - Jak se rodí šumavský horský les. Vybraný titul si můžete předem z domova vyhledat na našem webu, nebo se prohlédnout celou knihovnu a vybrat si na místě z nabídky podle jednotlivých témat.
Více informací naleznete zde.

Zdravá zahrada je opět v prodeji

Zdravá zahrada autorky Heleny Vlašínové Vám poradí jak na zahradě hospodařit bez chemie, poznat užitečné plevele a přilákat užitečné živočichy. Po vyprodání této úspěšné knihy, vydané Ekologickým institutem Veronica, byl připraven další dotisk, který na Vás již čeká v ekologické poradně v Brně (Panská 9), nebo v našem e-obchodě. Přijďte si pro něj a začněte se tak připravovat na jaro! Pro zájemce o větší počet kusů je možná sleva.
Více informací naleznete zde.

Přijeďte se podívat na kurzy Centra Veronica Hostětín

Využijte nabídku Centra Veronica v Hostětíně a zažijte atmosféru ekologické vesnice v rámci některého z bohaté nabídky kurzů pro rok 2015. Za zmínku stojí například kurzy ovocnářství, nebo kurz Respektovat a být respektován vedený psychology - manželi Kopřivovými, spoluautory jedné z nejžádanějších knih o výchově a komunikaci.
Více informací naleznete zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů