Pátek, 29. března 2024

Bioskop v Brně - brána přírodní vědám dokořán

Bioskop v Brně - brána přírodní vědám dokořán

Před rokem otevřela Masarykova univerzita vědecké výukové centrum Bioskop, nabízející praktické kurzy z biologie i chemie zájemcům z řad studentů základních a středních škol. Za dobu své existence prošlo centrem již přes 4000 účastníků. S novým rokem centrum oznámilo své plány do budoucna.

,,Cílem centra je seznámit veřejnost s vědou po praktické stránce," říká předseda vědecké rady Bioskopu Lumír Krejčí. ,,Snažíme se nejen popularizovat vědu, ale také doplnit výuku na základních a středních školách."

Mezi novinky v programu centra patří speciální kurzy. Jedná se například o školení pro pedagogy, velikonoční kurzy, jednodenní kurzy atd. Byl založen pravidelný kroužek Bioskopu pro děti. A také byly otevřeny nové obory, například paleontologie pro děti od šesti let či mikrobiologie pro studenty od šestnácti let.

,,V současnosti je hlad po studentech oborů jako matematika nebo chemie," říká Petr Dvořák, prorektor MU pro výzkum. ,,Jeden Bioskop to sice nezachrání, ale přesto může hrát roli. Osobně jej považuji za jeden z nejdůležitějších projektů MU v poslední době," dodává.
Více informací najdete na http://bioskop.muni.cz .

ZDROJ:brno.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů