Sobota, 20. dubna 2024

Čeští biovýrobci se ode dneška představují na mezinárodním veletrhu BioFach 2015

Čeští biovýrobci se ode dneška představují na mezinárodním veletrhu BioFach 2015

V Norimberku dnes začala mezinárodní výstava BioFach 2015. Veletrh představuje biopotraviny a bioprodukty, ale i přírodní kosmetiku, textilie, bytové doplňky, zemědělské potřeby a další výrobky ekologického zemědělství. Ministerstvo zemědělství se této největší mezinárodní expozice biovýrobců, která potrvá do 14. února, účastní již podeváté.

,,Tradice trvající dvacet šest let je zárukou rostoucího zájmu vystavovatelů i návštěvníků o produkci biozemědělství.Mezinárodní výstavaBioFach je dobrou příležitostí k tomu, abychom i my předvedli výsledky kvalitní práce českých farmářů a potravinářů, kteří se věnují ekologickému zemědělství a výrobě biopotravin. Stále opakuji, že kdo se chce se svou produkcíprosadit za hranicemi České republiky, musí podobné akce absolvovat," řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Pro návštěvníky výstavy je na ploše 114 metrů čtverečních připravena společná expozice Ministerstva zemědělství a dvanácti českých firem (přehled všech firem a jejich činnosti najdete v příloze). V ČR podniká v ekologickém zemědělství v současnosti přes 3 800 farmářů a 500 výrobců biopotravin.

Na veletrhu představují firmy technologické inovace a pořádajíspeciální přehlídky. Bio trendům jsou věnovány kongresy a přednášky, návštěvníky přitahují i kulinářské zóny. Pořádány jsou také tematické exkurze po obchodech a farmách v Norimberku a okolí. Návštěvníci BioFachu mohou ochutnat biopotraviny z různých zemí a seznámit se s nejnovějšími produkty ekologického zemědělství.

Velkou pozornost věnují organizátoři tradičně biovínu, letos se zaměřili také na produkty pro vegany.

V roce 2014 se veletrhu zúčastnilo 2 263 vystavovatelů ze 74 zemí a zavítalo na něj 42 445 návštěvníků, z toho 43 % zahraničních.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů