Čtvrtek, 18. dubna 2024

I firmy se mohou letos zapojit do akce Ukliďme Česko 2015

Uspořádejte si vlastní firemní úklid! Už se přidal ministr i legendární Viktor Čistič...

I firmy se mohou letos zapojit do akce Ukliďme Česko 2015

Na letošní jaro pro vás pod oficiální záštitou Ministerstva životního prostředí ČR opět chystáme celorepublikovou úklidovou akci Ukliďme Česko. Loňský první ročník se shledal s velkým úspěchem, když i přes nepřízeň počasí vyrazilo přes 6 000 dobrovolníků vstříc černým skládkám, kterých se podařilo zlikvidovat na 500 a celkový objem uklizeného odpadu přesáhl 350 tun. Úsilí všech zúčastněných bylo odměněno hlavní cenou v soutěži E.ON Energy Globe Award. Pocit zadostiučinění naplnilo druhé místo v soutěži Společensky odpovědný projekt pořádané platformou Byznys pro společnost.

O čem to je

Cílem Ukliďme Česko je namotivovat co největší počet dobrovolníků k tomu, aby ve své volném čase vlastními silami uklidili z českých měst, obcí a přírody co největší množství odpadu, ať už přímo z černých skládek, či odpadu jen tak pohozeného po okolí. Účastníkům k tomu poskytujeme organizační, materiální i metodickou podporu.

Oproti prvnímu ročníku doznalo Ukliďme Česko 2015 několika změn. Tou nejzásadnější je rozvolnění termínu realizace úklidů. Ty se kromě hlavního úklidového dne v sobotu 18. dubna nově mohou uskutečnit i v alternativních termínech. Cílem této změny je umožnit orgnizaci firemních úklidů v běžné pracovní době.

Jak se zapojit jako firma

Jako firma se můžete zapojit na dvou úrovních. První z nich je uspořádání firemního úklidu v místě, kde Vaše firma působí. Můžete využít letošní novinky - rozvolnění data úklidů a vlastní akci uspořádat pro zaměstnance v jejich pracovní době. Získáte tak originální teambuildingovou akci! Pokud chcete Ukliďme Česko podpořit ještě o něco víc a zároveň zviditelnit celospolečensky prospěšnou aktivitu Vaší firmy, nabízíme Vám možnost uspořádání firemního úklidu s bonusem. Za administrativní poplatek 5 000 Kč se stanete naším partnerem a logo Vaší firmy bude zveřejněno na našich stránkách, v mapě úklidů i v kartě detailu akce. Po uskutečnění akce získáte i certifikát o účasti Vaší firmy. Této možnosti již využily například firmy Sběrné suroviny UH, nebo PPG Deco Czech a.s.

Proč se zapojit jako firma

Co zapojení firmy do projektu přinese? Projekt Ukliďme Česko je skvělou možností, jak může Vaše firma deklarovat kladný vztah a zájem o místo, kde působí. Úklidová akce představuje velmi neotřelou formu teambuildingu, která Vaší firmě přinese, vedle utužení pracovního kolektivu, také zlepšení prostředí, v němž se každodenně pohybují zaměstnanci Vaší firmy i místní obyvatelé. V neposlední řadě, zapojením do projektu Ukliďme Česko Vaše firma ukáže, že nebere otázku společenské zodpovědnosti na lehkou váhu.

Co Vám poskytneme

Kromě rozsáhlé mediální prezentace celého projektu budeme pro letošní ročník schopni (minimálně pro prvních 500 přihlášených organizátorů) zajistit zaslání pevných pytlů na sběr odpadu, rukavice pro dobrovolníky (od firmy ČERVA EXPORT IMPORT a.s.) + tričko pro hlavního organizátora a drobný dárek pro účastníky. Samozřejmostí je informační podpora jak akci propagovat, organizovat, manuál a bezpečnostní pokyny pro samotný úklid a jsme schopni reagovat na konkrétní dotazy a připomínky na kontaktech uvedených na webu akce.

Speciální nabídka pro firemní úklidy

Pro letošní ročník máme pro firmy speciální nabídku: Náš partner Avistech s.r.o. nabízí k zapůjčení nakladače Avant (po dohodě i s obsluhou), které jsou vhodné pro práci v terénu a poradí si i s těmi největšími černými skládkami. Těchto nakladačů bude k dispozici 10 - 12. Tak neváhejte a naplánujte letos svůj úklid co nejdříve!


Další informace a materiály:

www.UklidmeCesko.cz
https://www.facebook.com/UklidmeCesko?ref=hl

Kontakt pro více informací:

Ing. Radek Janoušek
Tel.: +420 777 176 675
E-mail: info@uklidmecesko.cz


K letošnímu úklidu už se připojily m.j. tyto firmy:

- Sběrné suroviny UH, s.r.o.

- PPG Deco Czech a.s.

- Laete, s.r.o.

- Asociace pro recyklaci a využití odpadu

- Expresspizza

- Petr Putzer s.r.o.

BUĎTE DALŠÍ!!!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů