Čtvrtek, 25. dubna 2024

Británie schválila výstavbu největšího větrného parku na moři

Británie schválila výstavbu největšího větrného parku na moři

Britské ministerstvo pro energetiku schválilo výstavbu větrného parku Dogger Bank Creyke Beck, který má být největším větrným parkem v moři na světě. Projekt se bude nacházet v britském sektoru Severního moře a postaví ho konsorcium Forewind, jehož součástí jsou firmy SSE, RWE, Statkraft a Statoil.

Souhlas vlády je významným milníkem v projektu. Nyní začala šestitýdenní lhůta pro soudní přezkoumání projektu, závěrečné investiční rozhodnutí by mělo padnout do dvou let. Pak začne výstavba parku, dodala mluvčí projektu.

Součástí parku má být celkem 400 větrných turbín s celkovou kapacitou výroby 2400 megawattů. To odpovídá spotřebě téměř dvou milionů domácností.

Instalovaná kapacita větrných elektráren na moři v Británii v současnosti činí zhruba 4,05 gigawattů, což je druhá nejvyšší na světě. Do roku 2030 chce Británie zvýšit kapacitu těchto elektráren na 41 GW, napsala agentura Reuters.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů