Čtvrtek, 18. dubna 2024

Jedna akce místo čtveřice veletrhů

Poleko, Komtechnika, Gmina a Dworzec - v oboru známé veletržní akce se v loňském roce naposledy konaly v staré podobě. V důsledku rebrandingu došlo k spojení čtyř veletrhů do jedné události - Mezinárodní veletrh technologií a produktů pro udržitelný rozvoj a komunální služby POL-ECO-SYSTEM (27.-30. října 2015). Co sebou tyto změny přinášejí?

Jedna akce místo čtveřice veletrhů

Můžeme se zde bavit o potenciálu jedničky. Mám na mysli nejen spojení čtyř akcí z oboru do jedné události - informuje Łukasz Lohr, ředitel poznaňského veletrhu POL-ECO-SYSTEM. - Jsme přesvědčeni, že podobně jako v ekosystému, tak i v rámci nové události dojde k plynulému pronikání znalostí a nových technologií, které se stanou inspirací k zavádění inovativních řešení z oblasti ochrany životního prostředí.

Revoluce v pavilonech

Na základě zkušeností z veletrhů POLEKO, KOMTECHNIKA, GMINA a DWORZEC padlo nejdříve rozhodnutí o změnách v oblasti expozic. Na podzimním veletrhu bude nabídka vystavovatelů prezentována v rámci 7 vzájemně se doplňujících salónů:

  • AQUA - TECH - Vodohospodářství, nakládání se splašky, ochrana proti povodním
  • GREENPOWER - Salón čisté energie
  • ECO-PROTECT - Technologie ochrany životního prostředí
  • RECYKLING - Salón odpadového hospodaření a recyklace
  • KOMTECHNIKA - Salón komunální techniky
  • CITY TRANS PROJEKT - Udržitelná doprava
  • SMART REGION - Salón produktů a služeb pro místní správu

Znamená to, že technologie a řešení z vodního odvětví, OZE nebo revitalizace budou doplňovat problematiku spojenou s efektivitou v odpadovém hospodářství, minimalizací znečištění a otázkám věnovaným zefektivnění fungování jednotek místní samosprávy. Takovýto model veletrhu nahrává výměně zkušeností z všech oblastí spojených s ochranou životního prostředí - jak ze světa obchodu, vědy, politiky, médií, tak i prostředí vytvářejících veřejné mínění. To představuje příležitost k plnějšímu využití vzdělávacího a obchodního potenciálu akce.

Výměna zkušeností

Přemodelování tematického rozsahu veletrhu POL-ECO-SYSTEM sebou nese také změny, co se programu celé akce týče. Otevřená podoba debat, praktické příklady, bezplatné odborné konzultace nebo podpora odborných partnerů (vládní instituce, oborové komory a sdružení, klíčová média) - to jsou jedny z nejdůležitějších změn v programu veletrhu, které mají sloužit k vytváření znalostí o udržitelném rozvoji v různých rovinách ekologie.

Na veletrh jsou zvány také nové skupiny návštěvníků - zemědělci, lesníci, správci sportovních objektů, největší výrobní firmy.

Za zdůraznění stojí, že díky spojení čtyř oborových akcí se veletrh POL-ECO-SYSTEM stal největší událostí věnovanou inovativním řešením a technologiím z oblasti široce chápané ochrany životního prostředí v Polsku.

Patronát nad POL-ECO-SYSTEM převzal ministr životního prostředí a ústředním tématem prvního ročníku události je ,,Ochrana ovzduší".

Veletrh POL-ECO-SYSTEM se koná ve dnech 27 .- 30. října 2015 na území Mezinárodního poznaňského výstaviště (Międzynarodowe Targi Poznańskie).

www.polecosystem.pl/en

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů