Čtvrtek, 28. března 2024

Loni šly na Třinecku miliony korun na zlepšení životního prostředí

Loni šly na Třinecku miliony korun na zlepšení životního prostředí

Desetidenní pobyt v Tatrách pro 250 dětí prvního stupně základních škol v Třinci za jeden a půl milionu korun, milion za zametání zaprášených ulic, péče o zeleň a nová výsadba za pět a půl milionu korun, instalace budek pro ohrožený druh skorce vodního, vyčištění koryta a břehů řeky v areálu hutě a další aktivity.

To je výčet jen části činností, které Třinecké železárny loni udělaly pro zlepšení životního prostředí obyvatel. Šlo o závazky, které firma plní v rámci Dobrovolné dohody s Ministerstvem životního prostředí. Dohromady je jich 16 a patří do nich akce, které hutní podnik dělá nad rámec svých zákonných povinností. Všechny byly loni splněny. Letos v nich firma bude pokračovat. Své závazky splnilo vůči podniku s největší produkcí oceli v ČR také Ministerstvo životního prostředí.

,,Dobrovolné dohody s průmyslovými podniky považujeme za velmi užitečný nástroj pro zlepšení kvality ovzduší v oblastech, kde obyvatelé zejména v zimním období dlouhodobě trpí opakovaným překračováním imisních limitů, což zhoršuje kvalitu života nejen dospělých, ale hlavně dětí. Víme, že pokud bude dohoda plněna tak jako dosud, podaří se ve stanovených termínech dosáhnout hlavních investičních záměrů Třineckých železáren. To významně přispěje k zlepšení kvality života jak obyvatel na Třinecku, Jablunkovsku či Česko-Těšínsku, tak i samotných zaměstnanců podniku," vysvětluje náměstkyně ministra životního prostředí Berenika Peštová.

Celé znění tiskové zprávy najdete na této internetové adrese.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů