Sobota, 20. dubna 2024

Den otevřených dveří na vodárenských zařízeních ÚV a ČOV

Den otevřených dveří na vodárenských  zařízeních ÚV a ČOV

Zajímá vás, jakým způsobem vodohospodáři upravují a čistí vodu, než se dostane do vašich domovů? Rádi byste nahlédli do tajů úpravny pitných vod nebo čističek odpadních vod? Nyní máte jedinečnou možnost. Při příležitosti Světového dne vody, pořádá společnost 1. SčV, a. s., tradičně dny otevřených dveří v různých vodárenských zařízeních. Navštívit letos můžete úpravnu pitné vody v Příbrami - Kozičín nebo čistírny odpadních vod v Příbrami, Milíně, Sedlčanech, Říčanech a v Českém Brodě.

,,Prohlídky vodárenských zařízení mají stále větší ohlas. Oblíbily si je především školy, které je využívají jako doplněk k výuce. Návštěvníci se mohou seznámit jak s technologií úpravy pitné vody, tak i s čištěním odpadních vod, které nemalou měrou přispívá k ochraně životního prostředí a k zlepšování kvality povrchových vod," uvedla Kristina Blaszcyková, tisková mluvčí 1. SčV, a. s.

Zdejší vodohospodáři organizují podobné dny otevřených dveří již několik let, a to ve spolupráci s místními samosprávami ve městech, kde se dotyčný provoz nachází. ČOV v Milíně mohou občané navštívit v pátek 20.3. V pondělí 23. března se otevřou brány na ČOV v Českém Brodě. O den později mohou zájemci navštívit ČOV Říčany a Sedlčany. 27. března bude veřejnosti k dispozici ČOV v Příbrami. Do provozu úpravny pitné vody v Kozičíně mohou občané nahlédnout 26. března.

,,Během prohlídek poskytnou návštěvníkům odborní pracovníci základní informace k technologiím, které daný provoz využívá. Exkurze začínají vždy v devět, deset, jedenáct a třináct hodin,. Na ČOV v Příbrami je prohlídka možná ještě i od sedmnácti hodin." doplnila Kristina Blaszczyková s tím, že větší skupiny nebo školní prohlídky je nutné předem ohlásit přímo u ní na telefonu 318 622 631. Po domluvě je možné sjednat i náhradní termín v jiný den.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů