Čtvrtek, 25. dubna 2024

Denios postaví ve Strakonicích nový závod, zaměstná přes 100 lidí

Denios postaví ve Strakonicích nový závod, zaměstná přes 100 lidí

Výrobce kontejnerů pro skladování nebezpečných látek, společnost Denios, začne letos stavět ve Strakonicích nový výrobní areál. Kapacita nynějšího závodu nestačí a společnost si musí výrobní a skladovací prostory pronajímat. Zvyšování obratu je tak omezeno, řekl dnes ČTK jednatel společnosti Jan Matějka. Denios v Česku zaměstnává přes 80 lidí, v nových prostorách postupně najde práci dalších zhruba 120.

"Stavba nového závodu na 7000 metrech čtverečních by měla být zahájena v srpnu, stavební náklady se odhadují asi na 170 milionů korun a technologie přijdou asi na 50 milionů korun," upřesnil Matějka. K výstavbě areálu firma už dříve zakoupila pozemky v nové průmyslové zóně Na Jelence za 12 milionů korun, postupně tam přesune dosavadní provoz z Heydukovy ulice. Pozemky skýtají rezervy i pro další rozšiřování závodu.

Novostavba závodu nemá podle krajského úřadu významný negativní vliv na životní prostředí. Předmětem investice je výstavba a provoz nového administrativního objektu a výrobní haly pro výrobu záchytných van a kontejnerů pro uskladnění nebezpečných látek.

V hale se budou skladovat, řezat, ohýbat a svařovat pláty do potřebných tvarů, zejména pro výrobu ocelových záchytných van. Povrchové úpravy budou prováděny nanášením práškových plastů a kapalnými nátěrovými hmotami. Předpokládaná kapacita výroby je 123.000 metrů čtverečních upravených ploch za rok.

Společnost Denios s.r.o. Strakonice byla založena v roce 1998 jako dceřiná společnost německé firmy Denios AG se sídlem v Bad Oeynhausenu. Firma v České republice vyrábí hlavně záchytné vany, palety a skladovací kontejnery pro ekologické skladování nebezpečných látek a manipulaci s nimi.

Velká část produkce se vyváží do Německa. Společnost loni utržila 175 milionů korun, což byl meziroční růst o 7,3 procenta. Podíl vývozu na celkových tržbách byl 72 procent. Tržby v tuzemsku vzrostly o 15 procent, na Slovensku stouply o téměř 27 procent.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů