Čtvrtek, 28. března 2024

Finalisté soutěže Voda pro budoucnost

Finalisté soutěže Voda pro budoucnost

Přehled nominovaných prací do finále 9. ročníku soutěže MZe k Světovému dni vody.

Ministerstvo zemědělství vyhlásilo soutěž Voda pro budoucnost u příležitosti Světového dne vody 2015. Jedná se již o 9. ročník soutěže, která se snaží dětem přiblížit vodu a vodní hospodářství každý rok z jiného úhlu pohledu. Tématem letošního roku je heslo ,,Voda a udržitelný rozvoj", který jsme pro účely soutěže zjednodušili na ,,Voda pro budoucnost".

Do soutěže se zapojilo více než tisíc dětí z celé republiky. Soutěžní porota vybrala z celkového počtu 850 obrázků do užšího finále I. kategorie 50 prací, které si můžete prohlédnout ve fotogalerii níže. Do II. kategorie povídek se přihlásilo více než 200 mladých autorů, z nichž porota do finále nominovala nejlepších 31.

O vítězích rozhodne odborná porota do 30. dubna 2014. Vítěz kategorie obrázků získá výlet pro celou třídu, vítěz kategorie povídek obdrží tablet.

Hlasování veřejnosti
Veřejnost má možnost se zúčastnit hlasování o nejlepší obrázek na facebookovém profilu "Jen to dobré". To proběhne od 20. 4. do 20. 5. 2015. Vítěz/vítězka hlasování veřejnosti obdrží mp3 přehrávač.

Finalisté soutěže Voda pro budoucnost - kategorie obrázků

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů