Čtvrtek, 28. března 2024

Zloděj způsobil na Mostecku ekologickou škodu 24,5 milionu korun

Zloděj způsobil na Mostecku ekologickou škodu 24,5 milionu korun

Neznámý zloděj loni způsobil na Mostecku ekologickou škodu přesahující 20 milionů korun. Případ nezákonné těžby dřeva v okolí obce Lužice policie nyní odložila. ČTK to dnes řekla mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Česká inspekce životního prostředí odhadla ekologickou škodu na 24,5 milionu korun. "Odtěženo bylo na šesti hektarech 1500 kubíků dřeva," uvedl ředitel ústeckého oblastního inspektorátu Jaroslav Vacek.

Trestný čin poškozování životního prostředí vyšetřovala policie od listopadu 2014. "Bylo vykáceno několik druhů stromů u obce Lužice," uvedla Světláková. "Nakonec jsme tento měsíc případ odložili. Nezjistilo se, kdo to udělal," doplnila.

Obec Lužice leží uprostřed údolí a je obklopena lesy, které byly díky výskytu dubu pýřitého prohlášeny v roce 1993 za přírodní památku spadající do Chráněné krajinné oblasti České středohoří.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů