Pátek, 29. března 2024

Přijďte do Otevřené zahrady na minifestival Den pro kompost

Přijďte do Otevřené zahrady na minifestival Den pro kompost

Otevřená zahrada Nadace Partnerství zve v sobotu 16. května na netradičně pojaté kulturní odpoledne. Program začne v 15 hodin a vystoupí kapely Tranzan a Tři masa. K vidění bude i divadelní představení a ukázka domácího vermikompostování.

Hudba a divadlo pod širým nebem
Během dne zazní písně brněnských kapel Tranzan a Tři masa. Divadelní spolek Prádelna pobaví diváky unikátní ,,ontogenetickou three-men-show" Misionáři. Po celé odpoledne bude navíc otevřen workshop, který zájemce naučí vyrobit domácí vermikompostér.
,,Sobotní program je koncipován jako zábavný a zároveň poučný. Chceme návštěvníky naučit něco o městském kompostování, i když lidé nemají zahrádku, například na balkoně se dá taky kompostovat. A my to na Dni pro kompost názorně ukážeme. Sympatičtí hudebníci a divadelníci navíc nabídnou kvalitní kulturní program. V jejich tématech je cítit soužití s přírodou, což do Otevřené zahrady dokonale zapadá," uvedl Roman Truksa, koordinátor Otevřené zahrady.
Sezona v Otevřené zahradě je v plném proudu
Výuková zahrada čtyř živlů Otevřená zahrada zahájila svou třetí sezonu a návštěvníkům nabízí rozmanitý program. Už nyní probíhají registrace na letní příměstské tábory pro děti školou povinné nebo bylinkové dílny pro dospělé. Každý čtvrtek od 14 hodin je otevřený Zahradnický klub a k mání je i výhodná permanentka pro každodenní návštěvy. V neděli 14. června navíc proběhne dlouho očekávané slavnostní otevření Boromejské zahrady, která rozšíří areál o přírodní zahradu a časem i městskou minifarmu. Kompletní kalendář akcí naleznou zájemci na webu Otevřené zahrady nebo na facebookovém profilu.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů