Pátek, 19. dubna 2024

Muž se pokusil vyjet autem na Sněžku, skončil v Obřím dole

Muž se pokusil vyjet autem na Sněžku, skončil v Obřím dole

Čtyřiadvacetiletý mladík se v neděli dopoledne rozhodl vyjet autem po turistické značce Obřím dolem na vrchol Sněžky. Po kamenité stezce se mu podařilo dojet zhruba sto metrů za důl Kovárna, kde mimo cestu uvízl a musel přivolat záchranáře. ČTK to dnes řekla mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová.

"Mladík uvedl, že si chtěl udělat pár fotografií na Sněžce a vydal se tam Obřím dolem, kde však uvízl, a s vyproštěním vozu mu museli pomoci hasiči," řekla Pižlová. Mladík podle policie neřídil pod vlivem alkoholu.

Hasiči automobil vytáhli zpět na cestu za pomoci kladky a pomohli řidiči při couvání zpět k dolu Kovárna. "Na několika místech bylo nutné odhodit záď automobilu do správného směru, aby vozidlo neskončilo opět mimo chodník. Od Kovárny už pak vozidlo bezpečně sjelo ke kapličce na místní komunikaci," řekl serveru Novinky.cz starosta sboru dobrovolných hasičů z Pece pod Sněžkou Vladimír Jiřička.

Kuriózním případem se zabývá Správa Krkonošského národního parku. Její mluvčí Radek Drahný řekl, že muži hrozí ve správním řízení pokuta ve výši až desítek tisíc korun. "To jeho rozhodnutí vyjet na Sněžku autem považujeme za naprostý nesmysl," řekl Drahný.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů