Čtvrtek, 28. března 2024

O regionální značky je zájem. Může se jimi pyšnit přes 30 nových nositelů ze 4 regionů

O regionální značky je zájem. Může se jimi pyšnit přes 30 nových nositelů ze 4 regionů

Nezávislé certifikační komise v Krušnohoří, Jeseníkách, Toulavě a Českém Středohoří schválily přes 30 žádostí od výrobců a poskytovatelů služeb, kteří se rozhodli rozšířit rodinu regionálních značek.

"Noví držitelé značky museli splnit důležitá kritéria, mezi které patří vazba na region, ale také kvalita produktu či služby a šetrnost k životnímu prostředí," uvedla Kateřina Čadilová z Asociace regionálních značek, která sdružuje skoro 1000 výrobců a poskytovatelů služeb z 24 regionů ČR. Regionální značky se rozrostly také o nový region - v Českém Středohoří se letos udělovaly poprvé.

Smyslem regionálního značení je zviditelnit jednotlivé regiony a jejich aktivní obyvatele, kteří svou podnikavostí utváří ducha místního kraje. Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Také výrobky a produkty pocházející z určité oblasti nesou část tohoto charakteru -- je do nich vložena práce tamních řemeslníků a zemědělců i část jejich duše. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky.

"Lokální výrobci a poskytovatelé služeb díky regionální značce získ! ávají konkurenční výhodu a zázemí naší Asociace. Návštěvníci regionů zase kvalitu, šetrnost a příběh, který s sebou jednotlivé značky nesou," dodává Kateřina Čadilová.

Mezi novými držiteli značek nechybí výrobci keramiky, hraček, vína, sýrů, mastí, medu či uzenin. Mezi poskytovateli služeb dominují majitelé lokálních restaurací a farem. Zájemci o značku, stejně jako zájemci o produkty a služby mohou získat potřebné informace na webu Asociace regionálních značek -- www.regionalni-znacky.cz.

Více informací, včetně seznamu oceněných výrobců a poskytovatelů služeb najdete zde: http://www.regionalni-znacky.cz/nase-projekty/9/o-regionalni-znacky-je-zajem-muze-se-jimi-pysnit-pres-30-novych-nositelu-ze-4-regionu

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů