Čtvrtek, 18. dubna 2024

Do Mateřské školy Semínko pro inspiraci

Do Mateřské školy Semínko pro inspiraci

Mateřská škola Semínko, sídlící na Toulcově dvoře, uspořádá díky příspěvku z Fondu pro nestátní neziskové organizace deset bezplatných exkurzí do prostor mateřské školy a do lesní třídy Lesníček. Exkurze jsou určeny pro odbornou i širokou veřejnost. Nejbližší exkurze se uskuteční již 24. 6. a 8. 7.2015.

Ekologická mateřská škola Semínko má za sebou přes deset let existence. Od svého založení roku 2003 se snaží být vzorovou mateřskou školkou v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty a zdravého stravování. Děti zde tráví mnoho času venku a jsou tak v pevném kontaktu s přírodou. Od roku 2010 byla otevřena při MŠ Semínko lesní třída Lesníček, na které provádělo Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy pokusné ověřování, jehož výsledkem je uznání, že vzdělávání v lesních školkách je plnohodnotné předškolní vzdělávání. Velkou poctou v roce 2011 bylo získání ocenění UNESCO za projekt ,,Les jako třída pro předškoláky - Zřízení první lesní mateřské školy v České republice".

Jelikož je stále velký zájem o návštěvy naší mateřské školy ze stran odborné i laické veřejnosti, kterému jsme z důvodu nedostatku času nemohli vyhovět, jsme rádi, že se nám na tyto aktivity podařilo získat finanční dotaci z finančních mechanismů EHP. Díky grantu aktualizujeme Školní vzdělávací program a představíme ho jako vzorový metodický materiál, uspořádáme deset bezplatných exkurzí do Mateřské školy Semínko a lesní třídy Lesníček, pokusíme se stát fakultní mateřskou školouPedagogické fakulty Univerzity Karlovy, umožníme studentům absolvovat u nás odbornou praxi a vystoupíme na několika seminářích. Plánujeme také úpravu školní zahrady tak, aby se stala vzorovou přírodní zahradou pro předškolní vzdělávání.

Více informací na www.msseminko.cz

Kontakt: Halina Holá

tel.:272 652 171

e-mail: hola@toulcuvdvur.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů