Pátek, 29. března 2024

Muž z Orlové padělal šeky, které dostal ve sběrně za šrot

Muž z Orlové padělal šeky, které dostal ve sběrně za šrot

Policie už řeší první podvody související s tím, že sběrny nemohou za odevzdaný kovový odpad platit v hotovosti. Muž z Orlové padělal platební šeky, které dostal ve sběrně právě za šrot. Na poště se je pak pokusil vyměnit za peníze, uspěl jednou. Hrozí mu za to nyní osm let vězení. ČTK to řekla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

"Muže jsme obvinili z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a pokusu přečinu podvodu," řekla.

Dodala, že v březnu muž dovezl do sběrny šrot za několik set korun. Dostal šek, na který ale připsal číslovku a ten pak předložil na poště. Úřednice padělek neodhalila a vyplatila mu víc než 2000 korun. Znovu se o stejnou věc muž pokusil i v dubnu, podruhé už ale neuspěl. Žena za přepážkou si zásahu do šeku všimla a peníze nevyplatila.

Nová vyhláška od prvního března zakazuje výkup kovů od fyzických osob za hotovost. Omezení výkupu pouze na bezhotovostní platby má podle ministerstva životního prostředí zabránit krádežím kovů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů