Čtvrtek, 28. března 2024

Boromejská zahrada: zákoutí pod Špilberkem se otevře v neděli

Boromejská zahrada: zákoutí pod Špilberkem se otevře v neděli

Otevřenou zahradu Nadace Partnerství na Údolní ulici si už během dvou let jejího provozu prošly řady návštěvníků.

V zahradě s 12 interaktivními stanovišti si libují zejména děti: při poznávání čtyř živlů uplatní svoji fantazii a hravost. Dospělí zase oceňují komentované prohlídky pasivních budov včetně ukázky hospodaření s vodou.

Brzy se areál rozšíří o Boromejskou zahradu. První návštěvníky přivítá 14. června od 15 hodin. ,,Půjde o přírodní zahradu se zeleninovými, květinovými a bylinkovými záhonky," řekla Monika Urbášková z Nadace Partnerství.

,,Lidé se v ní budou moci nejen procházet a relaxovat, ale nabídli jsme jim i možnost pronájmu záhonků, aby si mohli vypěstovat vlastní zeleninu," dodala. Tyto ,,záhonky pro radost" mohou být nevelké - k tomu, aby si rodiče s dětmi z okolí zkusili třeba vypěstovat hrášek, postačí. ,,Časem bychom chtěli vytvořit minifarmu s králíky a slepicemi. Tahle běžná domácí zvířata dnešní městské děti téměř neznají," prozradila Urbášková.

Zahradnický klub a bylinkové dílny
Novinkou letošní sezóny je pravidelný Zahradnický klub, jenž se koná každý čtvrtek mezi 14. a 19. hodinou. ,,Využijí ho například lidé pracující v kancelářích, kteří by rádi aktivně zahradničili," řekla Urbášková.

ZDROJ: brno.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů