Pátek, 19. dubna 2024

CENIA uspořádala odborný seminář SOER 2015

CENIA uspořádala odborný seminář SOER 2015

CENIA ve spolupráci se Zastoupením Evropské komise v ČR a Evropskou agenturou pro životní prostředí (EEA) uspořádala 10. června 2015 seminář k příležitosti oficiálního vydání zprávy EEA: The European Environment - state and outlook (SOER 2015). Během semináře byl zhodnocen stav a vývoj životního prostředí v Evropě, byly představeny globální megatrendy a prezentována klíčová témata životního prostředí v ČR. Početné publikum z řad odborné veřejnosti tak mělo možnost seznámit se i se stavem biodiverzity v České republice.

Zpráva SOER 2015 hodnotí stav a vývoj životního prostředí v Evropě a byla zpracována agenturou EEA ve spolupráci s národními organizacemi zabývajícími se hodnocením a výhledy v oblasti životního prostředí v jednotlivých členských zemích EEA. Zpráva SOER 2015 je určena pro podporu rozhodovacích procesů v EU i v členských zemích. Na půdě Evropského parlamentu byla oficiálně představena 3. března 2015.

Elektronická verze celé zprávy SOER 2015 je dostupná na webových stránkách EEA http://www.eea.europa.eu/soer, v českém jazyce je k dispozici Shrnutí, distribuované také v tištěné podobě prostřednictvím CENIA.

Dokumenty ke stažení:

K.Chobot, AOPK: Hodnocení stavu biodiverzity v ČR

T.Ponocná, CENIA: ČR jako součást SOER 2015

EEA: SOER 2015

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů