Úterý, 16. dubna 2024

Den s inovacemi v dopravě a energetice

Den s inovacemi v dopravě a energetice

Vážené dámy, vážení pánové, kolegové a kolegyně z celé ČR,

jménem starosty města Ladislava Chlupáče si Vás dovolujeme pozvat do Litoměřic na akci na podporu udržitelného rozvoje s názvem U-ŽÍT Litoměřice, která se koná v pátek 4. září 2015 od 14 hod na Mírovém nám.

V tento den se na hlavním náměstí budou poprvé společně prezentovat významné firmy z oblasti energetiky a automobilového průmyslu a představí nejmodernější technologie a inovace ze světa elektromobility a úspor energie.

V rámci nabitého odpoledne tak budou k vidění, ale také vyzkoušení, auta na elektřinu a alternativní pohony značek BMW, Tesla, Toyota, Volkswagen či Peugeot.

Návštěvníci také uvidí funkční ukázky solárních a tepelných čerpadel a budou moci rovněž zkonzultovat s odborníky vlastní projekty do programu ,,Nová zelená úsporám".

Město Litoměřice chce touto akcí dát jasný signál o svém dalším směřování v oblasti ochrany a zkvalitňování životního prostředí, a po úspěšném nastartování progresivní energetické politiky zaměřuje nyní svou pozornost na oblast udržitelné dopravy.

Tato akce má za cíl zároveň podpořit soukromý sektor a obyvatele města, aby si sami nové technologie pořídili a přispěli tak ke snížení emisí a čistšímu ovzduší ve městě a jeho okolí.

Samozřejmě nebude chybět zábavný program pro celou rodinu a soutěž o elektrokolo a další hodnotné ceny.


Akce probíhá v rámci projektu READY 21 podpořeného z Programu švýcarsko - české spolupráce MŽP a za finanční podpory místních podnikatelů i mezinárodních firem.

Budeme potěšeni, pokud do Zdravého města Litoměřice 4. září přijedete a strávíte toto nevšední odpoledne společně s námi.

Videopozvánka na akci: https://www.youtube.com/watch?v=DQtGDl7Ig7k

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů