Čtvrtek, 28. března 2024

Na soutoku Vltavy a Berounky v Praze vznikne do r. 2018 nový park

Na soutoku Vltavy a Berounky v Praze vznikne do r. 2018 nový park

Na soutoku Berounky a Vltavy v pražském Radotíně vznikne nový park. Hlavní město nyní o jeho podobě začne jednat s dotčenými městskými částmi. ČTK to řekl primátorčin náměstek Matěj Stropnický (Trojkoalice/SZ). Radní hlavního města dnes souhlasili se zněním memoranda, kterým se Praha, jednotlivé radnice i středočeské Černošice zavazují ke spolupráci.

"Město přijalo záměr vzniku příměstského parku v oblasti soutoku Vltavy a Berounky, jímž chce obnovit přirozený ráz tohoto rekreačního území, a to s vyloučením těžby štěrkopísku. Záměr bude podrobně projednán se starosty městských částí, jichž se týká," řekl ČTK Stropnický.

Důvodem, proč memorandum vzniklo, je roztříštěná vlastnická struktura daného území. Kromě soukromých vlastníků a města tu patří pozemky hned několika městským částem a rovněž středočeskému městu Černošice. Pod memorandem jsou proto podepsáni kromě Stropnického také starostové Prahy 12, 16, Zbraslavi, Lipenců, Velké Chuchle a zmíněných Černošic.

Jak bude park přesně vypadat, zatím není jasné. Na základě dokumentu se na jeho podobě mají shodnout všechny zúčastněné strany. Konkrétní plán by společně se všemi stranami měl dát dohromady pražský Institut plánování a rozvoje. Podle materiálu, který dnes radní schválili, by měla přípravná fáze trvat do zhruba března 2016, samotný vznik parku by měl začít v červnu 2017 a hotov má být v roce 2018.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů