Čtvrtek, 28. března 2024

Problematikou vodních nádrží se bude začátkem října zabývat konference v Brně

Problematikou vodních nádrží se bude začátkem října zabývat konference v Brně

Vliv sucha na vodní ekosystémy, problematika koupacích oblastí, možnosti řešení jakosti vody u vodní nádrže Vranov.. to jsou jen některá z témat konference Vodní nádrže 2015, kterou pořádá Povodí Moravy, s.p. 6.-7. října v Brně. Konference je letos zaměřená hlavně na vliv fosforu na kvalitu vody v nádržích a na erozi zemědělské půdy a její význam pro zanášení nádrží. Právě eutrofizace nádrží, eroze, transport a zdroje živin je v posledních letech velmi často diskutovaným problémem, a to nejen v odborných kruzích. Těší se i značné mediální pozornosti a postupy řešení a dosažené výsledky jsou se zájmem sledovány také širokou veřejností.

Konferenci s mezinárodní účastí pořádá už potřetí PM ve spolupráci s Českou vědeckotechnickou vodohospodářskou společností v Brně v hotelu OREA Voroněž a dosud se na ni přihlásilo na 200 účastníků. Konference získala záštity ministra zemědělství, ministra životního prostředí a radního Jihomoravského kraje.

Konference je určená pro odborníky i laickou veřejnost. Zájemci se můžou přihlásit ještě do 25. září prostřednictvím formuláře na stránkách: vodninadrze.pmo.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů