Pátek, 29. března 2024

Řecko: Ostrov Leros

Řecko: Ostrov Leros

Leros, Řecko

Až 71 kilometrovým pobřežím se může pyšnit tradiční řecký ostrov Leros. Téměř panenskou přírodu a nádherné moře si chválí potápěči z celého světa. Půvabné úzké uličky, lemované pouličními kavárnami a stánky mají svůj nepřekonatelný šarm. Pokud chcete zažít typické středomořské Řecko, zde máte možnost a to hlavně ve výše položených vesničkách, kde autentičnost narůstá.

Nechybí ani malebné písečné a oblázkové pláže, bez kterých by tato lokalita v nabídcecestovních kanceláří neměla co dělat. Nejznámější pláží je Alinda. Dvoukilometrový pás písečno-oblázkové pláže s vodními sporty, slunečníky a lehátky. Pokud dáváte raději přednost zlatému písku, volte pláž Gurna. Na pobřeží je pestrá nabídka vodních sportů od potápění, šnorchlování až po windsurfing.

Lokalita je vhodná spíše pro milovníky lidu, kdy vám ve večerních hodinách postačí posezení v nějaké taverně. Za zábavou ale můžete vyrazit do nedalekého Agia Marina. Na oplátku si naLerosu budete moci vychutnat prvotřídní řecké speciality, připravované z čerstvých surovin a zejména z plodů moře. Taveren a restaurací nabízí ostrov Leros dostatečné množství.

ZDROJ: www.extradovolena.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů