Čtvrtek, 28. března 2024

Univerzita Karlova vypsala vzdělávací kurz o nových trendech v ochraně přírody

Univerzita Karlova vypsala vzdělávací kurz o nových trendech v ochraně přírody
Univerzita Karlova vypsala vzdělávací kurz o nových trendech v ochraně přírody

Ústav pro životní prostředí Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy zahajuje od letního semestru 2015/2016 nový dvouletý kurz celoživotního vzdělávání ,,Aktuální trendy v ochraně přírody". Je určený pro všechny zájemce z řad profesionální i dobrovolné ochrany přírody. Vhodný je zejména pro pracovníky státní ochrany přírody, kteří si chtějí doplnit své praktické zkušenosti o aktuální poznatky z teoretické ochrany přírody.

Přednášky začnou 12. a 13. ledna 2016. Kurz je čtyřsemestrální a probíhat bude vždy 2 dny v lednu a 2 dny v září. Nastoupit do něj je možné i v pozdějším termínu a dvouletý cyklus lze dokončit absolvováním příslušné části cyklu následného. Vzdělávací program je určený i pro studenty Přírodovědecké fakulty UK. Cílí ale také na pracovníky státní správy věnující se ochraně přírody. Poplatek za celý dvouletý cyklus činí 1000 Kč a absolventi obdrží certifikát.

Kurz podporuje Ministerstvo životního prostředí a Fórum ochrany přírody jako příležitost pro další odborné vzdělávání profesionálních pracovníků. Cyklus odborných přednášek reaguje na dlouhodobou absenci průběžného odborného vzdělávání s důrazem na současné trendy. Cílem je umožnit pracovníkům ochrany přírody i dalším zájemcům systematické vzdělávání s důrazem na aktuální poznatky a zároveň umožnit diskusi s předními odborníky na daná témata.

Přednášky budou probíhat vždy v Krajinově posluchárně v budově Přírodovědecké fakulty UK, Benátská 2, Praha 2. Program přednášek a další podrobnosti ke kurzu najdete na tomto odkazu.

Kontakty pro další informace ke kurzu:

Veronika Tesaříková (registrace a platby)
E-mail: veronika.tesarikova@natur.cuni.cz

Jan Frouz (organizace kurzu)
E-mail: jan.frouz@natur.cuni.cz

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů