Čtvrtek, 25. dubna 2024

Učitelé obohatí výuku novými programy o netopýrech

Učitelé obohatí výuku novými programy o netopýrech

Od 8. října do 1. prosince proběhnou celkem tři instruktážní semináře seznamující učitele škol a lektory ekocenter s novými výukovými programy o netopýrech. Prostřednictvím zábavných aktivit a her budou učitelé moci oživit výuku a umožnit tak žákům lépe si zapamatovat nejdůležitější skutečnosti o způsobu života netopýrů a možnostech jejich ochrany. Výukové programy připravila Česká společnost v rámci vzdělávacího projektu "Poznej tajemný svět netopýrů".

K dispozici jsou dva výukové programy pro odlišné věkové skupiny: pro žáky prvního stupně základních škol je určen program "Netopýři a les", žákům druhého stupně základních škol či středních škol je věnován program "Tajuplný svět netopýrů". V rámci programu se děti hravou formou dozvědí nejdůležitější skutečnosti o způsobu života netopýrů, ale také pochopí, jaký je jejich význam v přírodě a proč je důležité netopýry chránit.

"Učitelům škol a lektorům ekocenter z celé České republiky nabízíme možnost blíže se seznámit s výukovými programy tak, aby je mohli sami využívat při výuce. Za tímto účelem uspořádáme během podzimu celkem tři instruktážní semináře, přičemž dva budou věnovány výukovému programu pro starší žáky a jeden výukovému programu pro mladší děti. Učitelé, kteří se zúčastní některého z našich seminářů, získají zdarma kompletní výukový balíček obsahující podrobnou metodiku, pracovní listy a další pomůcky. První ze série seminářů se uskuteční ve čtvrtek 8. říjn! a 2015 v Praze, další proběhne 14. října v Brně a poslední 1. prosince opět v Praze," vysvětluje Lenka Bartoničková, autorka obou výukových programů.

Vzdělávací projekt "Poznej tajemný svět netopýrů" probíhá s finanční podporou Ministerstva životního prostředí a Hlavního města Prahy. Podrobnější informace o instruktážních seminářích i dalších projektových aktivitách najdou zájemci na webových stránkách www.ceson.org.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů