Čtvrtek, 28. března 2024

Česko-německý strategický dialog - Energetika, ochrana klimatu a životního prostředí

Česko-německý strategický dialog - Energetika, ochrana klimatu a životního prostředí

Zveme vás na česko-německou panelovou diskuzi a expertní workshop.

V červenci 2015 byl mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo podepsán tzv. strategický dialog, který má rozvinout spolupráci mezi oběma zeměmi v různých oblastech, mimo jiné i v oblasti energetiky a ochrany životního prostředí. Právě prostřednictvím česko-německého strategického dialogu si vás Ministerstvo životního prostředí a Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky ve spolupráci se Spolkovým ministerstvem hospodářství a energetiky a Spolkovým ministerstvem životního prostředí, ochrany přírody, výstavby a bezpečnosti reaktorů Spolkové republiky Německo dovolují pozvat na dvě události: panelovou diskuzi ,,Cesta k Energetické unii a COP 21: jak to vidí Berlín a Praha" a na expertní workshop ,,Energetická účinnost jako pilíř energetické a klimatické politiky: strategie a finanční nástroje".

Cesta k Energetické unii a COP 21: jak to vidí Berlín a Praha

Panelová diskuze se ve dvou částech zaměří na výzvy pro národní a evropskou energetickou politiku související s Energetickou unií a na vývoj směrem ke globální mezinárodní dohodě o ochraně klimatu, která má být uzavřena v Paříži na Mezinárodní klimatické konferenci (COP21) na přelomu listopadu a prosince 2015.

Panelová diskuze se uskuteční v prostorách MPO (Na Františku 32, Praha 1) 20. října 2015 od 14:15 hodin. Panelová diskuze bude probíhat v anglickém jazyce bez tlumočení, více informací naleznete v přiloženém programu.

Pozvánka na panelovou diskuzi (PDF, 188 kB). Svou účast potvrďte prosím do 18. října 2015 na olhova@mpo.cz.

Energetická účinnost jako pilíř energetické a klimatické politiky: strategie a finanční nástroje

Účastníci expertního workshopu k energetické účinnosti budou mít možnost si vyslechnout zkušenosti českých i německých expertů například v oblasti implementace směrnice o energetické účinnosti, financování energeticky úsporných projektů a forem investičních pobídek nebo rozsahu aplikace energetických služeb.

Expertní workshop se uskuteční v prostorách MPO (Na Františku 32, Praha 1) 21. října 2015 od 9:30 hodin. Workshop bude probíhat v českém a německém jazyce se simultánním tlumočením, více informací naleznete v přiloženém programu.

Pozvánka na workshop (PDF, 203 kB). Svou účast potvrďte prosím do 18. října 2015 na karolina.zazvorkova@mzp.cz.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů