Čtvrtek, 28. března 2024

Ostraha Povodí Moravy zajistila letos u nádrží už přes dvacet pytláků

Ostraha Povodí Moravy zajistila letos u nádrží už přes dvacet pytláků

Pracovníci ostrahy státního podniku Povodí Moravy provádějí kontroly zaměřené na porušování zákazu vstupu do ochranných pásem vodárenských nádrží. Na nádržích Vír, Mostiště a Slušovice letos zajistili na 22 pytláků, kteří v ochranném pásmu lovili převážně dravé ryby, jako štiky, okouny a candáty. Ostraha předala pytláky pracovníkům vodoprávních úřadů, kteří jim vyměřili pokuty na základě příslušného ustanovení zákona o vodách.

,,Smutným faktem je, že pytláci zabíjejí ryby, které nedorostly ani do 30 cm. Navíc pytlačením výrazně poškozují účelovou rybí obsádku, která má vliv na kvalitu vody ve vodárenské nádrži," upřesňuje generální ředitel státního podniku Povodí Moravy Jan Hodovský.

Kontroly probíhají nepravidelně a nejsou časově omezené. Kromě vodárenských nádrží ostraha kontroluje také vybrané rybochovné objekty, kde dochází k pytláctví a poškozování majetku podniku. Při všech kontrolách spolupracuje Povodí Moravy s Policií ČR nebo místně příslušnou Městskou policií.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů