Sobota, 20. dubna 2024

Aktuální Priorita představuje nové výzvy v OPŽP

Nové číslo Priority přináší plné znění všech sedmi výzev, které byly 15. října vyhlášeny v Operačním programu Životní prostředí 2014-2020.

Aktuální Priorita představuje nové výzvy v OPŽP

V těchto výzvách budou žadatelé o dotaci předkládat projekty na zkvalitnění vodohospodářské infrastruktury, nakládání s odpady, rekultivace starých skládek, na energetické úspory, ochranu ovzduší a průmyslové znečištění.

Dále v Prioritě naleznete shrnutí z druhého řádného zasedání monitorovacího výboru OPŽP, které se uskutečnilo koncem září. Na programu jednání monitorovacího výboru byla obecně pravidla pro žadatele a příjemce dotací z OPŽP (část B), roční komunikační plán, a zejména hodnoticí kritéria pro právě vypsané výzvy pro specifické cíle 1.1, 1.2, 1.3, 3.2, 3.3 a 5.1.

Priorita obsahuje i své stále rubriky. Jednou z nich je reportáž, která popisuje z Operačního programu Životní prostředí dotovaný projekt na předcházení rizikům plynoucím ze sesuvu skály, na které stojí zřícenina Jestřebí. Podle znalců se hrad a skála rozpadat nepřestanou. Starosta obce Jestřebí Karel Schreiner proto spolu s ostatními začal pátrat, z jakých finančních zdrojů by bylo možné financovat projekt, který by eliminoval rizika spojená se sesuvem skály i zříceniny. Finance se jim podařilo získat v roce 2013 z OPŽP a o rok později se projekt zrealizoval. Celkové náklady činili 2 631 276 korun, přičemž obec z Operačního programu Životní prostředí získala dotaci ve výši 2 136 984 korun.

Priorita č. 10/2015

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů