Úterý, 19. března 2024

Město Tábor spolupracuje se společností E.ON na energetických úsporách

Město Tábor spolupracuje se společností E.ON na energetických  úsporách

Cílem spolupráce města Tábor a energetické společnost E.ON je vybudovat město, které chytře, smysluplně a šetrně využívá moderní technologie s cílem zlepšit životní prostředí i kvalitu života místních obyvatel. ,,V rámci projektu chytrého města budeme hledat cesty, jak snížit spotřebu energií a zlepšit ochranu životního prostředí. Jednou z cest je například zefektivnění veřejného osvětlení nebo další rozvoj alternativních pohonů v rámci městského vozového parku," vysvětluje Michael Fehn, předseda představenstva E.ON Czech Holding AG.

Memorandum o projektu takzvaného Smart City podepsal starosta města Tábor, Ing. Jiří Fišer, a předseda představenstva E.ON Czech Holding AG, pan Michael Fehn, při příležitosti slavnostního vyhlášení vítězů soutěže E.ON Energy Globe Award ČR. ,,Naším cílem je dosáhnout efektivní spolupráce na úsporách nejen s představiteli města, ale také s místními občany, akademickou sférou nebo podnikatelskými subjekty v regionu," upřesňuje Michael Fehn.

Mimořádného ocenění se v rámci soutěže E.ON Energy Globe Award ČR dočkala také Střední průmyslová škola strojní a stavební Tábor, která byla oceněna za projekt studentských elektromobilů. Žákům této střední školy se za podpory učitelů podařilo vymyslet a postavit elektrickou tříkolku s dvěma motory, poháněnou celkem čtyřmi bateriemi. Autoři projektu za to od společnosti E.ON obdrželi víkendový pobyt na Lipně.

e.on

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů