Čtvrtek, 25. dubna 2024

Obce postižené živelními pohromami mohou žádat o dotace v celkové výši 50 milionů

Obce postižené živelními pohromami mohou žádat o dotace v celkové výši 50 milionů

V průběhu letošního roku postihly území České republiky lokální živelní události. Šlo především o vichřice a ničivé bouře v dubnu, červnu a červenci. Ministerstvo pro místní rozvoj proto vyhlásilo výzvu k podávání žádostí o dotaci v programu Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách.

V rámci programu Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách je vyhlášen konkrétně dotační titul č. 2, který je určen pro území, pro které nebyl vyhlášen stav nebezpečí nebo nouzový stav. Dotace slouží k rekonstrukci nebo k opravě obecního a krajského majetku postiženého živelní pohromou v roce 2015. V rozpočtu Ministerstva pro místní rozvoj je pro tento účel připraveno 50 mil. Kč. Podpora projektů obnovy majetku je stanovena až do výše 70% celkových nákladů pro obce a 40% celkových nákladů pro projekty krajů.

Žádosti je možné podávat od 4. listopadu 2015 do 15. ledna 2016. Příjemcem dotace je obec nebo kraj.

Cílem programu je přispět prostřednictvím dotace k obnově základních funkcí území zabezpečovaných v působnosti územních samosprávných celků a tím odstranit nebo omezit možné důsledky přírodních pohrom.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů