Pátek, 19. dubna 2024

V Divadle Semafor se bude hrát o liščí ohon

V Divadle Semafor se bude hrát o liščí ohon

V úterý 8. 12. 2015 se v Divadle Semafor rozhodne o vítězi celostátní znalostní soutěže ,,Co víš o energetice". V jubilejním 30. kole pódiového finále s názvem ,,Hra o liščí ohon" se utká pět tříčlenných družstev studentů, která se nejlépe umístila v korespondenčním kole. Hned dva týmy jsou ze Střední průmyslové školy Třebíč, další z Gymnázia Dačice, SOŠ energetické a stavební Chomutov a z pražské Českoslovanské obchodní akademie Dr. E. Beneše.

V komponovaném soutěžním programu si finalisté pod dohledem odborné poroty ověří, jaké mají vědomosti z fyziky a dalších oborů, které s energetikou souvisejí. Otestují si také svoji fyzickou kondici a psychickou odolnost. Moderovat bude Vladimír Kroc (ČRo Radiožurnál), o hudební vstupy se postarají zpěvačka Iva Marešová a akordeonista Aliaksandr Yasinski. V hledišti zasednou žáci a studenti pražských škol a v průběhu programu si v divácké soutěži ověří vlastní znalosti z oblasti energetiky. Po skončení soutěže a vyhlášení vítězů čeká účinkující exkurze do laboratoří Fakulty jaderně fyzikální a inženýrské ČVUT.

,,Hra o liščí ohon aneb Co víš o energetice" je pravidelným pololetním vyvrcholením projektu besed ,,Energie - budoucnost lidstva", který patří k vzdělávacímu programu ČEZ a je určen žákům a studentům základních a středních škol. Besedy kombinují přednášky o energetice v ekonomických, ekologických, sociálních a geopolitických souvislostech, praktické pokusy a otevřenou diskuzi s experty. V letošním Roce průmyslu a technického vzdělávání slaví tento projekt 15 let existence a v rámci Prahy ho podpořil Odbor životního prostředí Magistrátu. Organizačně ho zajišťuje Agentura J.L.M.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů