Čtvrtek, 28. března 2024

Ministr Brabec odlétá zpět do Paříže podpořit vznik nové klimatické dohody

Ministr Brabec odlétá zpět do Paříže podpořit vznik nové klimatické dohody

Během pátečního dopoledne by se měl ministr Brabec jako aktuální předseda Rámcové úmluvy o ochraně a udržitelném rozvoji Karpat také zúčastnit oslav Mezinárodního dne hor v Pavilonu Peru. V rámci oslav se uskuteční akce s názvem "Oslava mezinárodní spolupráce pro adaptaci na změnu klimatu v horských regionech - od Ria přes Limu po Paříž", které se zúčastní také ministři a zástupci horských zemí jako jsou Peru, Rakousko, Uganda, Švýcarsko, Kyrgyzstán, Gruzie, Srbsko a Bhutan.

V rámci panelové diskuze budou probírány také možnosti posílení a podpory opatření na přizpůsobení se negativním vlivům změny klimatu (adaptace) v horských oblastech. Cílem semináře je identifkovat konkrétní možnosti pro následnou spolupráci. Akci pořádá Program organizace spojených národů pro životní prostředí (UNEP) ve spolupráci s Peru, Rakouskem, Švýcarskem a Karpatskou a Alpskou úmluvou.

Ministr v Paříži zůstane do zveřejnění finální dohody. Prozatím očekáváme, že jednání budou probíhat i přes původně plánovaný konec konference.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů