Sobota, 20. dubna 2024

Městské lesy H. Králové postaví výukové centrum za 19 mil. Kč

 Městské lesy H. Králové postaví výukové centrum za 19 mil. Kč

U Hradce Králové by mělo vzniknout lesní výukové centrum zhruba za 19 milionů korun. V objektu na místě hájovnu U Dvou šraňků by se školáci měli dozvědět například o chovu zvěře, ochraně životního prostředí i o lesnictví. ČTK to dnes řekla mluvčí královéhradecké radnice Magdaléna Vlčková.

Stavbu připravuje společnost Městské lesy Hradec Králové. "Bude vytvořena moderní, bezbariérová novostavba s maximálním využitím pozemků, které budou sloužit jako environmentální zahrada. Za účelem praktické výuky budou navíc vystavěny voliéry s místními druhy zvěře," uvedl ředitel městských lesů Milan Zerzán.

Městské lesy společně s radnicí kvůli špatnému technickému stavu a nevyhovující dispozici původní hájovny rozhodli o stavbě nového objektu, který bude potřebám centra lépe vyhovovat, bude také energeticky méně náročný. Město i lesy nyní čekají, až se z městské hájovny odstěhuje nájemce. "Pro město není ekonomicky výhodné opravit celý objekt pro jednoho nájemce, když můžeme tuto lokalitu v budoucnu nabídnout k využití pro všechny Hradečany," uvedla náměstkyně primátora Romana Lišková.

Společnost Městské lesy Hradec Králové, která spravuje zhruba 3850 hektarů lesa, v posledních letech rozšiřuje možností rekreačního vyžití v lesích. Zájemci mohou využívat například asfaltový okruh pro in-line bruslaře a cyklisty, pohádkové stezky či rytířské hradiště.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů