Sobota, 20. dubna 2024

Odpady dnes a zítra - konference k připravované legislativě

Již 4.2. v Jindřichově Hradci..

Odpady dnes a zítra - konference k připravované legislativě

Kroky v přípravě obou nových zákonů týkajících se odpadového hospodářství pokračují. Společnost SOME Jindřichův Hradec, Česká asociace odpadového hospodářství a další partneři připravili zajímavou konferenci právě k tématu obou nových zákonů. Hlavními hosty této akce budou vedoucí pracovníci Ministerstva životního prostředí, odboru odpadů, kteří oba nové zákony připravují.

Akce se samozřejmě mohou zúčastnit nejen členské společnosti z České asociace odpadového hospodářství, ale i zástupci ostatních firem a celé odborné i laické veřejnosti.

Kde a kdy?

Konference proběhne dne 4.2.2016 v Jindřichově Hradci, v přednáškovém sále v areálu společnosti SOME.

O čem?

Hlavním tématem této akce bude představení hlavních bodů obou nových zákonů (zákona o odpadech a zákona o výrobcích s ukončenou životností) tak, jak je chce MŽP navrhnout. Dalším zajímavým a velmi aktuálním tématem jsou krajské odpadové plány (POH), stejně jako otázky souvisejí s již vyhlášenými cíly Evropské komise z balíčku k oběhovému hospodářství.

Přijďte si vše poslechnout a přijďte se zeptat na to, co zrovna vás zajímá.

S kým?

Návštěvníci konference, ať již z řad firem, obcí, státních institucí, nevládních organizací, či samotných občanů, mohou konferenci využít také k podání svých dotazů přednášejícím. Za MŽP to budou - Jaromír Manhart, ředitel odboru odpadů MŽP, Jan Maršák, zástupce ředitele odboru odpadů MŽP, Ladislav Trylč, vedoucí oddělení ZOV MŽP. Za obce bude přítomen pan starosta Karel Ferschmann, člen předsednictva a předseda Komise pro životní prostředí Sdružení místních samospráv. Za firmy potom paní Květuše Hejátková z agentury ZERA a Petr Havelka z České asociace odpadového hospodářství.

Pozvánka a program akce je k dispozici zde:

odpady-dnes-a-zi-#769;tra.pdf [ 3.95 MB ]

Přihlášení:

Přihlášení na akci je třeba učinit co nejdříve, vzhledem k omezené kapacitě. Přihlášení provádějte přímo u organizátora konference, společnosti SOME, na stránkách www.somejh.cz, viz kontakty na pozvánce.

Účast na konferenci je bezplatná.

Těšíme se na vás a na zajímavou diskuzi k podstatným odpadářským tématům.

Zdroj: Ing. Petr Havelka, ředitel České asociace odpadového hospodářství (www.caoh.cz)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů