Čtvrtek, 25. dubna 2024

Důležité upozornění pro uživatele, chovatele a dodavatele pokusných zvířat

Důležité upozornění pro uživatele, chovatele a dodavatele pokusných zvířat

Upozorňujeme všechny chovatele, dodavatele a uživatele pokusných zvířat, že 31. prosince 2016 končí účinnost přechodného ustanovení vyhlášky č. 419/2012 Sb., o ochraně pokusných zvířat:

§ 11
Přechodné ustanovení

Do 31. prosince 2016 může chovatel pokusných zvířat, dodavatel pokusných zvířat a uživatel pokusných zvířat zajistit v prostorech uvnitř zařízení, které jsou trvale určeny k chovu nebo využití pokusných zvířat, velikosti chovných nádob nebo klecí, prostorové uspořádání boxů nebo stání pro vybrané druhy pokusných zvířat podle dosavadní právní úpravy.

Dosavadní právní úpravou se rozumí již neplatná vyhláška č. 207/2004 Sb., o ochraně, chovu a využití pokusných zvířat. Z uvedeného vyplývá, že od 1. ledna 2017 musejí všechna zařízení splňovat požadavky na prostory pro zvířata uvedené v příloze č. 7 vyhlášky č. 419/2012 Sb., o ochraně pokusných zvířat, ve znění pozdějších předpisů. Pokud nebudou prostory pro zvířata splňovat požadavky stanovené touto vyhláškou, není možné v nich chovat pokusná zvířata ani provádět pokusy!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů