Sobota, 20. dubna 2024

Praha 08: Zastupitelé a úředníci se vzdělávají k udržitelnému rozvoji

Praha 08: Zastupitelé a úředníci se vzdělávají k udržitelnému rozvoji

MČ Praha 8 ve spolupráci s Národní sítí Zdravých měst ČR uspořádala 2. listopadu pro zastupitele akreditovaný seminář v oblasti udržitelného rozvoje a zapojování veřejnosti do rozvoje městské části, tzv. místní Agendy 21. Seminář vedl ředitel Národní sítě Zdravých měst pan Petr Švec. Setkání se zúčastnil místostarosta Prahy 8 Petr Vilgus, radní Dana Blahunková, tajemník Jiří Reitspies a někteří zastupitelé.

Setkání zahájil a vedl pan Petr Švec, který zdůraznil potřebu plánování strategií rozvoje municipalit a potřebu dbát na vyváženost pilířů udržitelného rozvoje (vyváženost environmentální udržitelnosti, ekonomické udržitelnosti a sociální udržitelnosti).

MČ Praha 8 v současné době zpracovává Strategický plán udržitelného rozvoje do roku 2026. Koordinátorka místní Agendy 21 paní Iva Hájková vysvětluje: ,,Potřebujeme znát podněty občanů a různých cílových skupin ke zkvalitnění života v naší městské části, proto pořádáme setkání s občany. Z plánovaných sedmi jsme uspořádali zatím setkání dvě a další budou následovat. Děkujeme občanům za jejich podněty, kterých jsme do této doby obdrželi téměř 200."

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů