Úterý, 23. dubna 2024

MND Gas Storage kupuje zásobníky plynu v Německu

MND Gas Storage kupuje zásobníky plynu v Německu

Dva podzemní zásobníky plynu o celkové kapacitě 200 milionů m3 koupila společnost MND Gas Storage Germany GmbH, člen skupiny MND, od německé společnosti Uniper Energy Storage GmbH. Smlouva vstoupila v platnost 1. dubna 2016 a na jejím základě do vlastnictví společnosti MND Gas Storage Germany přecházejí zásobníky plynu v Hähnleinu a Stockstadtu.

,,V MND Gas Storage Germany jsme pro tyto zásobníky našli zkušeného mezinárodního provozovatele," říká Dr. Axel Wietfeld, jednatel společnosti Uniper Energy Storage.
Podle předsedy představenstva MND Gas Storage Karla Lunera vychází uzavření tohoto obchodu z rozvojové strategie skupiny MND, která počítá s rozšířením portfolia zásobníkových kapacit o kapacity v Evropě. ,,Díky těmto zásobníkům budeme schopni poskytovat zásobníkovou flexibilitu německému trhu se zemním plynem," říká Karel Luner.

MND Gas Storage v této chvíli provozuje podzemní zásobník plynu v Uhřicích, který se řadí mezi nejrychlejší zásobníky v České republice a poskytuje podmínky pro stabilitu a vysoký bezpečnostní standard české plynárenské soustavy. Akvizice v Německu dále rozšiřuje skladovací kapacitu skupiny MND, která spolu s kapacitou zásobníku Uhřice a v současné době nově budovaným zásobníkem Dambořice dosáhne výše téměř jedné miliardy m3.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů