Úterý, 19. března 2024

V Jihomoravském kraji dnes padly teplotní rekordy na 10 místech

V Jihomoravském kraji dnes padly teplotní rekordy na 10 místech

Na deseti místech Jihomoravského kraje dnes padly teplotní rekordy, sdělila ČTK Andrea Kvapilová z brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. Podle ní padly rekordy na všech jihomoravských stanicích, kde situace sledují alespoň 20 let. Nejvýše teploměr vystoupal ve Strážnici na Hodonínsku, kde bylo 25,2 stupně Celsia. Padl rekord 22,9 stupně z roku 2009.

Nejstarší rekord byl překonán v Ivanovicích na Hané na Vyškovsku, kde v roce 1985 naměřili 21,7 stupně Celsia. Dnes tam bylo 25 stupňů. Na ostatních místech padly rekordy z roku 2009. V Dyjákovicích na Znojemsku dnes bylo 24,7 stupně, dřívější rekord měl hodnotu 22,5 stupně.

V Lednici na Břeclavsku tehdy bylo 22,9 a dnes 24,6 stupně Celsia. V Brodě nad Dyjí na Břeclavsku dnes teploměr ukázal 24,6 stupně, před sedmi lety tam bylo 22,5 stupně.

V Pohořelicích na Brněnsku meteorologové naměřili 24,5 stupně, padl starý rekord o stupeň nižší. V Brně-Žabovřeskách je nový rekord 24,3, starý byl 23 stupňů. V Troubsku na Brněnsku dnes vystoupala teplota na 23,6 stupně, zatímco před sedmi lety dosáhla 22,8 stupně.

V Brně-Tuřanech překonalo 23,6 stupně hodnotu 22,5 stupně a v Kuchořovicích na Znojemsku teploměr vystoupal na 22,1, zatímco v roce 2009 tam naměřili 21,6 stupně.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů