Úterý, 19. března 2024

Ministr Brabec prožil podvečer v EKOParku všemi smysly

Ministr Brabec prožil podvečer v EKOParku všemi smysly

Ministr Richard Brabec včera zavítal do libereckého EKOParku na přátelskou návštěvu.

Na závěr ministrova pracovního dne, v rámci více jak hodinové návštěvy, mu majitel a tvůrce parku Stanislav Šťastný představil celý koncept.

Ministr svou návštěvu EKOParku prožil všemi smysly. Zhlédl exhibiční vystoupení místních sportovců, kterého se účastnila naše radní města Liberec, mistryně světa v extrémním překážkovém závodě Spartan Race USA 2015. K pohoštění v korunách stromů mu hrála živá, etno hudba a ochutnal zdravé speciality servírované na talíři vytvořeném z čerstvě uříznutého kmene stromu.

Jako dárek si odvezl originální autorskou postavičku z dílny Prvního volnočasového EKOParku Liberec.

"Konečně jsem se vypravil do parku osobně a zůstal v příjemném šoku. Skvělý nápad a ještě lepší realizace! Stanislav Šťastný s týmem jsou fakt borci," pochválil EKOPark ministr.

Myšlenkou projektu EKOParku je dostat rodiny s dětmi z nákupních center, kde tráví víkendy, do přírody, k nám do parku. Dlouhodobým cílem je vytvoření unikátního parku o rozloze 10.000 m2. Příroda, ekopobyt, sepětí s přírodou, aktivní odpočinek a relaxace, to vše bude hlavní prioritou EKOParku," potvrdil majitel parku Stanislav Šťastný.

Více o projektu EKOPark Liberec:

EKOPark nabídne svým návštěvníkům široké spektrum aktivit, například: relaxační prvky určené pro pobyt v přírodě, piknikové paloučky, místa pro pozorování a naslouchání zvukům přírody, naučné přírodovědné stezky pro děti, interaktivní hmyzí hotely, kontaktní mini zoo, čapí hnízdo z větví, dětské bludiště, přírodní stezku pro chůzi na boso tzv. smyslový chodníček, interaktivní javorový altánek plný dřevěných skládaček a mnoho dalšího.

Pro sportovní účely a zdravý životní styl je v parku k dispozici crossfit/workoutové hřiště - venkovní posilovna pro procvičení celého těla.

EKOPark nabízí pod širým nebem možnost pořádání přednášek, workshopů, koncertů, divadelních představení, letních promítání, víkendových akcí, příměstských táborů, volnočasových aktivit, sportovních a vzdělávacích kurzů v přírodě.

Vzrušení v korunách stromů.

Vyhlídkové rozhledny v korunách stromů nabízejí nejen pozorování přírody, ale pro dobrodruhy i možnost přespání ve volné přírodě.

Pracovna v přírodě - Nature office

Pracovnu v přírodě bude moc využít každý pro svou práci, setkávání s klienty a přáteli u kávy.

O tvůrci a majiteli

Stanislav Šťastný, aktivní sportovec, majitel a jednatel společnosti SunGarden.cz, která se již 18 let zabývá zahradní architekturou a především otec dvou dětí, se kterými rád tráví volný čas v přírodě.

Z důvodu vysoké míry urbanizace města Liberce a velkého počtu obchodních center na úkor městské zeleně, si začal Stanislav Šťastný plnit svůj sen a naplno realizovat záchranu jednoho z posledních zelených míst Liberce.

Nadšení pro rekultivaci tohoto pozemku vedlo v únoru roku 2015 k pořízení úvěru a ke koupi tohoto pozemku.

Od této chvíle se s velkým nadšením začíná Stanislav Šťastný prát za svůj srdcový životní projekt.

Velká podpora odborné i laické veřejnosti na sociálních sítích, ale i při osobních setkáních v EKOParku ihned v prvopočátcích, přesvědčila Stanislava Šťastného, že zelený prostor v centru města Liberečanům skutečně chyběl a má smysl bojovat za svůj sen.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů