Pátek, 29. března 2024

Kam s použitými bateriemi poradí nová chytrá mapa Ecobatu

Na adrese mapa.ecobat.cz je od poloviny března připravena interaktivní mapa sběrných míst použitých baterií...

Kam s použitými bateriemi poradí nová chytrá mapa Ecobatu

Ta umožňuje vyhledávat nejbližší sběrný box či dvůr na běžné i speciální baterie. Autor, společnost Ecobat, která spravuje přes 90 % trhu s použitými bateriemi, evidujejiž více než 20 tisíc sběrných míst.

Podíl zpětně odebraných baterií společností Ecobat každoročně stoupá, v roce 2015 Češivytřídili 35 % a k recyklaci jich odevzdali 1 243 tun. Bateriepřitom mohou odevzdávat na více než 20 tisících sběrných místech - jedno sběrné místo tak připadá na 529 osob. ,,Abychom usnadnili vyhledávání míst, kde je možné odevzdat baterie, připravili jsme na našich stránkách interaktivní mapu. V té lze vyhledávat podle adresy i pomocí filtrů," vysvětluje jednatel Ecobatu Petr Kratochvíl. Mapa obsahuje umístění jak sběrných boxů, kde je možné odevzdat běžné spotřebitelské baterie, tj. tužkové a knoflíkové baterie, monočlánky i akumulátory, tak sběrné dvory, které navíc bezplatně přijmou speciální přenosné baterie a malé olověné akumulátory.

mapa

A jak skladovat použité baterie doma? Pro bezpečné uložení připravil Ecobat speciální krabičku s příznačným názvem ECOCHEESE. Ta je aktuálně dostupná v zelené, modré a růžové barvě, v roce 2015 k nim přibyl speciální vodní motiv z rukou talentovaného designéra Ivana Štindla.Po naplnění krabičky stačí její obsah odnést na jedno ze sběrných míst. V rámci České republiky jsou krabičky zasílány všem zájemcům o třídění zdarma. Krabičku ECOCHEESE lze objednat na adrese www.ecocheese.cz.

ecobat

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů